Voetbal4u.com

Eredivisie Arek Milik: ‘Heb niet zo heel veel geleerd van Dennis Bergkamp’

Jaren geleden speelde Arek Mlik voor Ajax. Hij heeft veel geleerd in Amsterdam maar niet zoveel van Dennis Bergkamp die daar toen assistent-trainer was. Hij kwam hem in die tidj niet zoveel tegen.

In een interview met Przeglad Sportowy vertelt de spits van Napoli: “We hadden niet echt veel contact. Hij was erbij, maar meestal pas echt na de training als we apart met hem gingen trainen. Het is niet dat hij mijn spelfilosofie heeft veranderd. Op dit niveau zijn spelers al gevormd en kunnen ze alleen nuances aanbrengen. Ajax zelf heeft me veel gegeven, maar je ontwikkelt je het meest tijdens een groepstraining, niet individueel.”

Voordat hij naar Ajax kwam, stond Milik onder contract bij FC Augsburg en Bayer Leverkusen. “Ik sprak toen met mijn zaakwaarnemer en die gaf aan dat ik er alles uit moest halen. Maximaal moest trainen, moest leren en veel vragen moest stellen. Ik moest alles als een spons tot me nemen. Dat heeft mij geholpen me te ontwikkelen. Ik probeerde elke dag, iedere training weer, als een nieuwe roeping te zien. Ik probeer dat nu nog steeds. Bij Ajax bleef ik na de training altijd extra trainen. Misschien dat Bergkamp daarom sprak over een positieve houding en een vastberadenheid om te leren.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.