Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Luuk de Jong is absoluut een serieuze optie voor mij’

Ronald Koeman denkt erover om Luuk de Jong te selecteren voor de interlands tegen Peru en Frankrijk. Dit zei de bondscoach in het programma van Studio Voetbal van gisterenavond.

“Hij is een type spits die fysiek veel sterker is dan dat verdedigers zijn, vooral in de Nederlandse competitie. Als je om wat voor reden dan ook niet kan voetballen of je kan je positiespel niet spelen, is het voor PSV makkelijker om wat directer te spelen,” zo gaf hij aan. “Ik probeer daarmee ook aan te geven dat hij absoluut een serieuze optie is voor mij, omdat hij als spits andere kwaliteiten heeft dan Ryan Babel of Memphis Depay. Je kan met hem ook iets anders spelen, vandaar is het zeer interessant.”

Als De Jong wordt opgeroepen, hoeft hij echter niet te rekenen op een basisplaats. Op de opmerking van Pierre van Hooijdonk dat hij De Jong niet als eerste spits ziet, maar voor het laatste kwartier, als alles naar voren gaat en gegokt wordt op de tweede bal reageerde de bondscoach bevestigend. “Dat klopt, daar heb je gelijk in,” aldus Koeman.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.