Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Eredivisie-club wilde Wesley Sneijder graag vastleggen’

Na zijn vertrek bij het Franse Olympique Nice was er een club uit de Eredivisie die Wesley Sneijder dolgraag wilde vastleggen. FC Utrecht deed pogingen maar de recordinternational bleek niet haalbaar.

In gesprek met Voetbal International vertelt de voetballer: “Bij Nice verliep het niet zoals gehoopt en dan ga je nadenken. Aanbiedingen uit topcompetities bleven uit en dan ga je dichter bij huis kijken. FC Utrecht was gretiger dan Ajax, maar het liefst wilde ik nog een tijdje in het buitenland spelen. Het Nederlandse voetbal volg ik nog wel op de voet. Vorige week hebben Nigel en ik nog samen naar Dinamo Kiev-Ajax zitten kijken. Daar werden we vrolijk van. De plaatsing van Ajax en ook PSV voor de Champions League is een hoopgevend signaal.”

Sneijder gaat verder: “Het Nederlands voetbal heeft een paar moeilijke jaren achter de rug en ik denk dat het nu weer de goede kant op gaat. Als ik naar de nieuwe generatie bij Ajax kijk, dat ziet er echt goed uit. Om er twee spelers uit te pikken: Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong kunnen van grote waarde zijn voor Ajax en Oranje. Los nog van hun enorme talent: het zijn allebei spelers die vooruit denken op het veld. Zij hebben dat van nature. Je ziet het al aan de manier waarop ze een bal aannemen. Die is altijd gericht op een directe voortzetting vooruit.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.