Voetbal4u.com

Eredivisie ALGEMEEN DAGBLAD: ‘Ajax, Feyenoord en PSV stellen drie harde eisen’

Ajax, Feyenoord en PSV hebben bij de KNVB een harde eis op tafel gelegd voor de verdeling van de Europese televisiegelden in 2021. Het doel is om over drie jaar minimaal tien procent van deze tv-gelden in de Eredivisie terug te pompen. Een succesvol seizoen zou zo’n tien miljoen euro extra kunnen opleveren. “In ruil daarvoor willen de topclubs af van al het kunstgras in de Eredivisie”, zo meldt het Algemeen Dagblad.

“Ook willen ze een nieuwe competitieopzet, om zo het aantal duels onder weerstand te vergroten, zeer waarschijnlijk met play-offs, mogelijk met zestien in plaats van de huidige achttien clubs. De exacte invulling van die opzet is nog onderwerp van studie. Daarnaast willen Ajax en PSV hun beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie kunnen behouden”, zo weet de krant.

Volgens Feyenoord-directeur Jan de Jong kan het ‘nu heel snel gaan’. “Het plan komt al medio november in stemming. De bedoeling is om de ‘Eredivisie 2.0’ per 2021 te laten starten.”

Formule1 Een WEDSTRIJDSHIRTJE van je FAVORIETE CLUB winnen? Volg dan alles over FUT19 via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!! Formule1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.