Voetbal4u.com

Eredivisie Matthijs de Ligt tipt Ajax: “Goede speler en een groot talent”

Mattijs de Ligt heeft wel sympathie voor een speler uit de Nederlandse Eredivisie. Vanavond wonnen de Amsterdammers met 1-4 van PEC Zwolle en de aanvoerder van Ajax  onder de indruk geraakt van PEC-speler Sepp van den Berg.

“Ik wil Sepp niet onnodig opzadelen met dingen waar hij last van kan krijgen. Maar ik vind het een goede speler en een groot talent. Ik hoop dat hij zich zo doorontwikkelt”, vertelt de Oranje-international aan De Stentor.

De Ligt weet zelf hoe het is om op jonge leeftijd in de schijnwerpers te staan. “Je maakt je debuut en iedereen is lovend. Het is zaak om je te focussen op de dingen die je moet doen, stoïcijns te blijven en te luisteren naar de juiste mensen. Dat moet in je karakter zitten, maar je kunt er ook stappen in maken.”

“Ik weet hoe het is als er de hele tijd over je gesproken wordt. Helemaal als jonge jongen is dat best lastig. De media beseffen dat niet altijd. Daar moet je jezelf tegen kunnen wapenen”, aldus De Ligt.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.