Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Verschillende Ajax-spelers komen in opstand tegen trainer Erik ten Hag’

Ajax verloor gisteren met 6-2 van Feyenoord, Een ongekend resultaat natuurlijk. De week ervoor werd het nog 4-4 in de eigen ArenA tegen SC Heerenveen. Het is dus op zijn zachtst gezegd onrustig.

Journalist Valentijn Driessen van De Telegraaf weet dat het niet helemaal goed zit in onze hoofdstad en wijst naar verschillende kleine opstootjes: “Ziyech was bij een 3-0 voorsprong in de rust van Ajax-Heerenveen verbolgen over zijn gedwongen wissel. Neres kon geen begrip opbrengen voor zijn reservebeurt, waarna hij snel de verzekering kreeg dat hij de hele tweede helft zou spelen. Onana distantieerde zich van enige schuld bij diverse Feyenoord-doelpunten door zijn ploeggenoten openlijk stijf te schelden. Alleen Matthijs de Ligt deed normaal hoewel hij als aanvoerder en leider van de defensie meedeelt in de malaise met tien tegentreffers in twee competitieduels.”

Wordt er geen prijs gewonnen, dan komen er toch echt verschillende hoofden op het hakblok te liggen. “Ten Hag, die al niet bekend staat om zijn capaciteiten als people manager, wacht nationaal in de Eredivisie en KNVB-beker een hels karwei. Voor de Champions League tegen Real Madrid zullen alle Ajacieden onderkennen dat ze het samen moeten doen, maar alles en iedereen bij Ajax is gefocust op het kampioenschap. Faalt Ajax dan levert het slachtoffers op. Dan maakt het voor Ten Hag niet uit dat hij internationaal overwintert of voor Overmars dat hij meer dan 350 miljoen euro heeft verdiend. Dan wordt gewezen op falende aankopen en mislukt trainersbeleid. Dat mechanisme is Ajax eigen als er geen prijs wordt gewonnen.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.