Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Pissige Ajax-speler discussieert met Ten Hag bij teambespreking’

De 6-2 nederlaag van Ajax tegen Feyenoord heeft geleid tot een ellenlange nabespreking bij de Amsterdammers. De Telegraaf weet dat vooral Donny van de Beek zijn ongenoegen uitte.

De krant onthult op dinsdagmorgen: “De bepalende spelers van Ajax hebben in een anderhalf uur durend onderhoud op De Toekomst beloofd hun persoonlijke belangen aan de kant te zetten en collectief op jacht te gaan naar prijzen. Erik ten Hag kondigde de dag na de blamage bij Feyenoord (6-2) aan de regels aan te scherpen en eiste dezelfde teamdiscipline als voor de winterstop. Ook de wissel van Donny van de Beek kwam ter sprake. Wat tijdens de afgang in de Kuip namelijk het meeste opviel, was de boosheid van de superloyale middenvelder. De nimmer klagende Van de Beek was zeker niet de slechtst spelende Ajacied en zei zich the day after volgens betrokkenen een makkelijk slachtoffer van Ten Hag te vinden.”

Van de Beek heeft overigens wel een punt… “Dat gevoel dat Ten Hag op de automatische piloot wisselt, wordt onderstreept door de statistieken. Van alle spelers die dit seizoen 22 keer of meer in de basis startten, is Van de Beek opvallend vaak het haasje. Bij 14 van zijn 24 basisplaatsen (58,3 procent) werd hij voortijdig gewisseld. Alleen Kasper Dolberg (69,2 procent) en David Neres (59,1) – ook twee jonge, niet met hun vuist op tafel slaande spelers – werden nog vaker naar de kant gehaald.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.