Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax-speler baalt ontzettend van mislukte transfer’

Het is nog maar de vraag of David Neres gelukkig is bij Ajax. Volgens Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International valt dat te betwijfelen.

Neres kon ondanks zijn reserverol voor méér dan 43 miljoen euro verkassen naar Guanghzou Evergrande. Ajax besloot uiteindelijk niet mee te werken. Of de Ajacied nu nog wel gelukkig is? “Nee, dat denk ik niet. Dat klinkt heel hard…”, stelt de clubwatcher.

Toch ziet Jansen ook reden voor nuance, zoals een goede begeleiding. “Zij weten dat die transfer wel gaat komen. Als hij die rust in zijn hoofd heeft, dan zal hij daar vrede mee hebben. Maar hij is niet naar Nederland gekomen om de rest van zijn carrière voor Ajax te voetballen. Hij is naar Amsterdam gekomen om carrière te maken. Dat is voor een Braziliaan niet alleen het sportieve, maar ook het financiële.”

Jansen besluit: “Als er dan een Chinese club voorbij komt en je kan zoveel verdienen, dan hoop je erop dat het doorgaat. Daar heeft hij nooit geheimzinnig over gedaan. Maar hij heeft ook niets gedaan om het te forceren. In die zin is hij een echte professional gebleven.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.