Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Niet Dirk Kuyt, maar ander clubicoon is binnen 3 jaar trainer van Feyenoord’

Dirk Kuyt moet op termijn de nieuwe hoofdtrainer worden van Feyenoord. Maar Nico Dijkshoorn ziet ook in Robin van Persie een toekomstig trainer.

Dat merkte hij op na het interview met Van Persie, na afloop van de ontluisterende 2-1 nederlaag tegen Excelsior. Daarin sprak hij onder meer over het ‘ontbreken van de juiste mindset’ bij zijn ploeg. “Wat Robin niet begreep, was de verandering. Hoe kon in een week tijd de mindset zo veranderen? Ik begreep opeens alles. Hier sprak geen voetballer, maar een trainer. Robin van Persie is over een aantal jaren de nieuwe trainer van Feyenoord. Dat is een wet in het moderne voetbal. Voetballers die na een wedstrijd staan te lullen over verkeerde mindset, die willen trainer worden”, constateert Dijkshoorn in zijn monoloog voor Voetbal International.

“Spelers die geen trainer willen worden, die zeggen: ‘Het was he-le-maal zaad vandaag. He-le-maal bagger met peertjes. We voetbalden als dikke stront. Vorige week waren we hot, vandaag voetbalden we als mijn overleden hond.’ Aankomende trainers zullen dat nooit zeggen. Mark van Bommel, als je die drie woorden hoorde spreken, wist je dat hij trainer wilde worden. Erik ten Hag voetbalde met een studieboek in zijn broekje. Robin van Persie wordt de volgende. Mindset. Dan weet je het wel. Die staat over drie jaar in de regen tussen de linies te wijzen”, voorspelt Dijkshoorn tot slot.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.