Voetbal4u.com

Eredivisie HARDE WOORDEN! UEFA baalt van houding Ajax: “Een gebrek aan respect”

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft hard uitgehaald naar tien Europese topclubs. Zij waren namelijk afwezig bij een bijeenkomst over de invoering van de VAR in Europees verband.

Vanaf de kwartfinales van de Champions League zal de VAR worden ingezet. Daarom vond maandag in Frankfurt een speciale bijeenkomst plaats, maar alleen Juventus, Paris St-Germain, Olympique Lyon, AS Roma en Schalke 04 stuurden hun coach naar dit evenement. Andere clubs stuurden assistenten, andere stafleden of zelfs medewerkers van de afdeling marketing.

Ceferin is daar niet over te spreken. “Ik vind het niet alleen een gebrek aan respect voor het team van scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti en de UEFA. De invloed van de coaches is enorm en als zij klagen over de arbitrage, dan moeten ze in ieder geval langskomen en bekijken wat de experts te zeggen hebben over de VAR. Nu hebben ze geen enkel excuus, zeker degenen die niet eens kwamen opdagen.”

Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Bayern München Manchester City, Manchester United, FC Porto en Ajax stuurden geen coach naar Frankfurt. Liverpool evenmin, maar de Engelse topclub stuitte op begrip vanwege het competitieduel met West Han United.

 

 

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.