Voetbal4u.com

Eredivisie Marc Overmars heeft duidelijke boodschap voor Ajax-fans

Marc Overmars de technisch directeur van Ajax staat deze zomer voor een zware opgave. Veel spelers zullen gaan vertrekken en dus zullen er goede vervangers moeten worden teruggehaald. Een helse klus.

“Kijk er is een ding heel moeilijk in Nederland: een team behouden. Spelers bij Barcelona blijven vijf jaar, bij Ajax niet meer”, vertelt Overmars aan het NRC. “Wat een energie het ons niet gekost heeft om het huidige team bij elkaar te houden. We móesten door die voorrondes afgelopen zomer. Als dat niet goed was gegaan dan had ik ze hier één voor één gehad voor de deur.”

“En heb je dat voor elkaar, dan weet je dat het maar voor één jaar is. Kijk het elftal van Peter Bosz, twee jaar terug. Je haalt de finale, maar kun je daar mee verder? Nee. Baf, de ploeg valt uit elkaar, keyplayers vertrekken . Ik heb daar vrede mee. Want ik weet hoe dat is bij Ajax, je kunt niet bouwen aan de langere termijn”, vervolgt de Ajax-directeur.

Volgens Overmars is dat ook in de toekomst niet haalbaar ondanks de enorme financiële nekslag. Deze zomer dreigt zelfs een enorme leegloop. “Maar ik heb wel vertrouwen in volgend seizoen. Als ik nu de blauwdruk zie, dan word ik daar vrolijk van. Al moeten die aankopen nog wel lukken”, aldus Overmars.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.