Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Luis Suárez mag terugkeren naar Ajax’

Als het aan Marc Overmars ligt dan mag Luis Suarez terugkeren op het oude nest bij Ajax. De 32-jarige Uruguayaan is in de nadagen van zijn carriere beland en het ziet ernaar uit dat zijn club Barcelona wil gaan doorselecteren.

“Suárez mag terugkeren naar Ajax. De deuren van Ajax staan open. Ik hoop dat Barcelona een opvolger vindt. Ik maak er geen grap over. Als hij daadwerkelijk interesse heeft in een terugkeer naar Ajax, ga ik de volgende dag naar Barcelona om met Luis te praten.”

De beleidsbepaler denkt dat de spits lang mee kan in de voetballerij: “Ik denk dat de mentaliteit van Suárez een van zijn grote kwaliteiten is. Het per se willen winnen, het kunnen en willen maken van doelpunten… En daarin, is Suárez een van de beste voetballers ter wereld.”

Overmars wil ook nog wel wat kwijt over de transfer van Frenkie de Jong naar het Camp Nou-stadion voor 86 miljoen euro. “Het is voor een club als Barcelona belangrijk om voetballers zoals Frenkie de Jong te hebben. Vanwege zijn talent en zijn leeftijd kan hij ‘een Xavi of een Andrés Iniesta’ worden. Barcelona moet zijn eigen spelers opleiden en mengen met andere goede voetballers van buitenaf. De Jong is geen Messi, daar is er maar een van. Frenkie is een teamspeler en past heel goed bij Barcelona. Ik kijk uit naar komend seizoen.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.