Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Er lopen betere spelers in de opleiding bij Ajax dan Kik Pierie’

Kik Pierie maakt volgend seizoen zeer waarschijnlijk de overstap naar Ajax. Analist en oud-trainer Aad de Mos is niet bijster onder de indruk van deze aankoop door de Amsterdammers. Zo vind hij dat er betere spelers lopen in de eigen jeugdopleiding van de club.

De Mos wijst in gesprek met de NOS op Perr Schuurs: de verdediger maakte als aanvoerder van Fortuna Sittard de overtap naar Amsterdam, maar speelt zijn wedstrijden tot dusver voor Jong Ajax. Bovendien kwam Lisandro Magallán afgelopen winter naar Amsterdam. “Ik denk dat Ajax zelf betere spelers in de jeugdopleiding heeft”, oordeelt de analist.

Pierie krijgt dan ook het advies om ‘sterk in zijn schoenen te staan’ mee. “De intensiteit van de trainingen is veel hoger en er is meer druk rond de wedstrijden. Ook in de kleedkamer is het anders. Je moet daar flair hebben. Dat is voor veel jongens uit de provincie wennen”, denkt de 72-jarige Hagenaar.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.