Voetbal4u.com

Eredivisie Higler tegen De Jong: ‘Moet je maar sneller spelen als je niet wil worden onderuit gehaald’

Ajax kreeg gisteren de nodige tikken te verwerken in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Toen Frenkie de Jong hier iets over zei tegen scheidsrechter Dennis Higler kreeg hij de wind van voren.

Voor de camera van VTBL zegt de spelmaker: “Ik vind het altijd heel raar als een scheidsrechter zegt dat je maar sneller moet spelen als je onderuit wordt gehaald. De scheidsrechter is er niet om de voetbalregels te maken en om te bepalen hoe je voetbalt. Hij moet gewoon fluiten als er een overtreding is. Dat stoort mij wel.”

De Jong komt met een voorbeeld: “Op een gegeven moment had ik de bal en terwijl ik dribbelde, werd ik onderuit gehaald. Ik stond weer op en vervolgens pakten zij de bal. Zegt hij: moet je maar sneller spelen. Maar hij is er niet om te bepalen hoe iemand moet voetballen. Het staat niet in de regels dat je onderuit gehaald mag worden als je dribbelt.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.