Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax heeft 70% kans op het halen van de finale’

Volgende week staat de returnwedstrijd tussen Ajax en Tottenham op het programma. De Amsterdammers spelen dan in eigen huis en verdedigen een 1-0 voorsprong. Analist Aad de Mos doet er zijn zegje over.

“Ik heb genoten van het positiespel in het eerste half uur, Ajax speelde briljant. Het was hetzelfde beeld dat we hebben gezien in de uitwedstrijden tegen Real Madrid en Juventus. Maar het uitvallen van Jan Vertonghen was slecht voor Ajax, daarna veranderde het. Spurs ging met vier man achterop spelen. Dat was beter voor ze. En Sissoko bracht schwung in het elftal”, analyseert De Mos met Voetbal International.

Na de rust was het vooral vechten voor Ajax. “Frenkie de Jong speelde wat minder, maar Matthijs de Ligt en Daley Blind waren weer extreem goed. En de keeper (Onana, red.) was ook outstanding. Ze bleven knokken. Onder meer Ziyech knokte zich kapot. Als je slecht speelt moet je wel je werk blijven doen. Ik ben blij dat het 0-1 gebleven is, want ik verwacht nog wel het een en ander in de Arena.”

“Ajax is er nog lang niet. Met Heung-Min Son erbij ga je toch een andere wedstrijd krijgen.” Verder zal de ‘defensieve organisatie bij standaardsituaties beter moeten’, vindt De Mos. “Maar als Tadic, Neres en Ziyech hun niveau halen en ze kunnen Son beteugelen, dan krijgt Ajax van mij zeventig procent kans.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.