Voetbal4u.com

Eredivisie BREAKING: Feyenoord maakt nieuwe technisch directeur bekend

Sjaak Troost is voorlopig de nieuwe technisch directeur van Feyenoord. Hij volgt hiermee Martin van Geel op die per 1 juni stopt bij de Rotterdammers.

‘Troost draagt vanaf die datum als titulair directielid tot en met 31 januari 2020 verantwoordelijkheid voor de scouting, alsmede het aan- en verkoopbeleid en het lange termijn transferbeleid’, schrijft het op de clubkanalen. ‘Troost, momenteel nog lid van de Raad van Commissarissen, kent een zeer lange geschiedenis bij Feyenoord. De voormalig verdediger en viervoudig international werd opgeleid op Varkenoord en speelde tussen 1978 en 1992 liefst 397 wedstrijden in Feyenoord 1, waarmee hij onder meer één landstitel en vier KNVB Bekers won. Na zijn spelerscarrière diende Troost de club veertien jaar als commercieel directeur. Tussen september 2006 en februari 2007 maakte Troost bovendien ook al deel uit van de RvC, het adviesorgaan waar hij in november 2018 opnieuw zitting in nam maar nu dus (tijdelijk) uit terug treedt.’

Algemeen directeur Jan de Jong erkent dat Troost niet de droomkandidaat was. “Eerlijk is eerlijk: we hebben de markt goed geïnventariseerd, maar de ideale TD is momenteel niet voorhanden. Nu er belangrijke maanden aankomen zijn we daarom blij dat we tijdelijk een beroep kunnen doen op een ras-Feyenoorder, die deze functie goed kan en wil invullen. En eentje die, zoals het een Feyenoorder betaamt, opstaat nu de club hem nodig heeft.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.