Voetbal4u.com

Lionel Messi weigert medaille van Copa America: ‘Wil geen onderdeel zijn van corruptie’

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Argentinie wist gisteren de troostfinale te winnen in de Copa America van Chili met 2-1. Lionel Messi kreeg in deze wedstrijd een opvallende rode kaart en wilde na de wedstrijd zijn medaille voor de derde plaats niet ophalen.

In gesprek met de plaatselijke media vertelt Messi: “Ik weigerde omdat ik geen onderdeel wil zijn van de corruptie en dit gebrek aan respect. We hadden meer verdiend dan dit, maar ze wilden ons niet in de finale hebben. De corruptie en de scheidsrechters hebben de mensen niet de kans gegeven om te genieten. Het voetbal is geruïneerd. De waarheid moet gezegd worden.”

Na de halvefinalewedstrijd tegen Brazilië haalde hij al keihard uit: “De officials hebben voor veel bullshit gele kaarten uitgedeeld, maar hebben niet eens even de VAR gecheckt. Dat is ongelofelijk. Dat is de hele wedstrijd zo gegaan. Tijdens de hele wedstrijd hebben ze ook maar bij het lichtste contact in het voordeel van Brazilië gefloten. Dat soort bullshit heeft ons afgeleid van de wedstrijd. Er zijn geen excuses voor, het moet bekeken en geanalyseerd worden. Ik hoop dat de CONMEBOL (de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, red.) er iets aan gaat doen. Dat zal wel niet, want Brazilië heeft daarvoor te veel macht.”

Nu zegt Messi daarover: “Ik denk dat ik met rood van het veld ben gestuurd vanwege mijn eerdere uitspraken dit toernooi.” Hij wil ook wel een voorspellinkje doen voor de finale van zondag: “Of Brazilië de Copa América zal winnen? Ik twijfel er niet eens aan. Helaas, maar ik denk dat Brazilië vrije doortocht heeft. Ik hoop dat de scheidsrechters en de VAR er echter niets mee te maken hebben en dat Peru een eerlijke kans krijgt om de strijd aan te gaan, want ze hebben er de ploeg voor. Maar ik zie het somber in.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *