Voetbal4u.com

Eredivisie Barca-spelers zijn verbaasd over Frenkie de Jong’

Frenkie de Jong is pas sinds kort actief voor FC Barcelona maar hij heeft al de nodige indruk weten te maken. Niet alleen met zijn voetbalkwaliteiten maar ook buiten het veld.

Marca schrijft dat de middenvelder allereerst gewoonweg veel indruk maakt met zijn voetbalkwaliteiten, maar ook zijn aanpassingsvermogen wordt achter de schermen geroemd. De Jong is hard bezig om de Spaanse taal te leren en dat loopt klaarblijkelijk als een trein, want naar verluidt weten de spelers van Barça niet wat ze horen.

De krant bericht op dinsdag over de international van het Nederlands elftal: “Hij heeft vanaf de allereerste minuut een lach op zijn gezicht en een opbeurend humeur. Hij maakt grapjes waar het kan. Bovendien maakt hij een goede indruk met zijn beheersing van de Spaanse taal, wat ongetwijfeld helpt bij zijn integratie.”

Jordi Cruijff denkt dat Barça goede zaken heeft gedaan: “De investering was fors, maar ik denk dat hij een erg goede aankoop is, ook voor de toekomst gezien zijn leeftijd. Hij heeft eigenschappen die hij deelt met de club en zowel de speler als de club eist hetzelfde voetbal.” Ook Hristo Stoichkov wil wel wat zeggen: “Ik ben fan van De Jong. Hij is veelzijdig, is erg toegewijd en houdt het hoofd koel. Hij is een geweldige speler en zal de concurrentiestrijd op het middenveld heviger maken.”

 

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.