Voetbal4u.com

Spanje ‘Sergio Busquets dreigt basisplaats te verliezen aan Frenkie de Jong’

Bij FC Barcelona zijn ze onder de indruk van Frenkie de Jong. De jonge dribbelaar werd voor 75 miljoen euro binnengehaald maar lijkst zijn transfersom meer dan waard te zijn. Nu is het de vraag ten koste van wie ze plaats zijn komst gaat.

De Telegraaf bericht op woensdag: “De vuurdoop van Frenkie de Jong voor FC Barcelona is in de smaak gevallen bij de Catalaanse fans. De van Ajax overgenomen middenvelder mocht gisteren in het Saitam Stadium in Japan de tweede helft spelen van de oefenwedstrijd tegen Chelsea en liet bij vlagen zien waarom Barça meer dan 75 miljoen euro voor hem neertelde. De Jong maakte een ontspannen indruk, verzond 42 passes en speelde de bal daarbij geen enkele keer in de voeten van een tegenstander.”

De krant gaat verder: “Een passnauwkeurigheid van honderd procent geeft soms een vertekend beeld als er risicoloze passes tussen zitten, maar dat was bij het debuut van De Jong lang niet altijd het geval. De spelmaker draaide regelmatig op de voor hem kenmerkende wijze weg bij zijn tegenstanders en stond aan de basis van enkele vloeiende aanvallen.”

En dat wordt gewaardeerd: “De Catalaanse krant Sport gaf De Jong na afloop een 7 voor zijn optreden en schreef dat Sergio Busquets, zijn concurrent op het middenveld dit seizoen, een serieus probleem heeft dat Frenkie heet. Overigens kon De Jong niet voorkomen dat Barcelona de voorbereiding begon met een nipte nederlaag. De Oranje-international kwam bij een 0-1 achterstand het veld in en verloor met zijn ploeg, ondanks een kanonskogel van Ivan Rakitic, met 1-2.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.