Voetbal4u.com

Eredivisie Frenkie de Jong maakt grote indruk bij Barcelona

In zijn eerste weken als speler  van Barcelona heeft Frenkie de Jong al grote indruk weten te maken. Hij is misschien wel de beste speler van de voorbereiding.

De krant Marca noemt De Jong vandaag hét medicijn voor een Barça dat vergeten lijkt te zijn wie het precies is. De eerste minuten van de spelmaker in het shirt van de grootmacht doen denken aan oude tijden met Andrés Iniesta en Xavi op het middenrif en men hoopt dat de andere spelers zich kunnen optrekken aan het niveau dat De Jong nu al haalt. Vooral het feit dat de international van het Nederlands elftal vrijwel altijd vooruit denkt wordt geroemd.

Het bovengenoemde medium komt met wat statistieken op de proppen: “In het oefenduel met Chelsea kende hij een passingefficiëntie van maar liefst 100 procent, met 42 pogingen en 42 passes die hun doel bereikten. Tegen de Vissel Kobe gaf De Jong er 66, waarvan er 60 werden afgeleverd zonder onderschept te worden.” Vervolgens schrijft men: “Het is ook heel bijzonder dat de middenvelder zijn ploeggenoten tot de orde roept. Maken zij een fout, dan is De Jong er als eerste bij om te coachen. Dat is echt niet normaal voor een nieuwe speler.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.