Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Erg mooi nieuws voor Frenkie de Jong bij Barcelona’

Morgen speelt FC Barcelona haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Bilbao. De kans is erg groot dat Frenkie de Jong in de basis gaat beginnen. Hij krijgt de voorkeur boven Arthur Melo, aldus het dagblad Sport.

De spelmaker transfereerde eerder deze zomer voor 86 miljoen euro van Ajax naar het Camp Nou-stadion en heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen van zijn nieuwe club dusdanig veel indruk gemaakt dat oefenmeester Ernesto Valverde niet om hem heen kan. Aanvankelijk was het idee om de international van het Nederlands elftal rustig te brengen, maar daar is men maar van afgestapt.

De Jong wordt vermoedelijk niet op zijn favoriete positie voor de verdediging opgesteld, maar iets naar voren. Sergio Busquets is immers een van de belangrijkste spelers van Barcelona en verhuist sowieso niet naar de reservebank. Ivan Rakitic en Sergi Roberto vechten om de overgebleven plek op het middenveld.One Comment

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.