Voetbal4u.com

Eredivisie AZ gaat het stadion voor een groot deel opnieuw bouwen

Naar aanleiding van diverse onderzoeken heeft AZ besloten om een groot deel van het stadion opnieuw te gaan bouwen. Enkele weken geleden stortte een deel van het dak in.

“We hadden twee keuzes: repareren of vernieuwen. Wij hebben besloten ongeveer drie kwart van de kap te laten vernieuwen”, zei algemeen directeur Robert Eenhoorn van de club vrijdag tijdens een persconferentie. “We willen niet één stap achteruit doen, maar juist twee vooruit. We willen zo snel mogelijk naar een veilige situatie toe.”

“Het belangrijkste is dat er een stadion staat, waar iedereen zich veilig voelt”, aldus Eenhoorn. “We zijn blij met de conclusies, want we kunnen ons nu weer richten op de toekomst. Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk weer voor eigen publiek spelen.”

Alleen het dak boven de hoofdtribune blijft vooralsnog intact. Volgens Eenhoorn heeft dat deel een andere constructie. Mogelijk wordt in een later stadium bepaald dat ook dat deel op de schop gaat. “We kijken nog naar dat deel, ook of het er nog mooi uitziet als alles vernieuwd is.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.