Voetbal4u.com

Jupiler League Roberto Martinez haalt Gerets bij staf van de Rode Duivels

Roberto Martinez heeft Johan Gerets bij de nationale ploeg gehaald. Hij is de zoon van coach Eric Gerets. Hij werkt voortaan aan blessurepreventie bij de nationale ploeg.

VANAVOND SCHOTLAND – BELGIE! KRIJG MAAR LIEFST 10KEER!!! JE INZET TERUG WANNEER BELGIE DEZE MATCH WEET TE WINNEN!

ONGEKENDE PROMOTIE! ONTDEK HET HIER! facebook

“Ik ben eigenlijk ‘strength & conditioning coach'”, legt Gerets, die zelf als prof bij onder meer Dender speelde, uit aan Sporza. “Mijn rol is om een protocol te maken van het blessurepreventiebeleid, zodat de spelers nog beter en efficiënter kunnen worden in wat ze doen. Voor we naar San Marino vertrokken, hebben we een volledige screening gedaan van alle spelers. Daaruit hebben we wat dingen gehaald om vervolgens op kracht en mobiliteit te werken. Zo verkleinen we de kans op blessures.”

“We kijken met camera’s hoe een lichaam zou moeten bewegen. Wie buiten de parameters valt, moet aan de bak. Daarnaast willen we ook de communicatie met de clubs aanscherpen, zodat de spelers daar ook beter opgevolgd kunnen worden en ze zowel bij hun team als bij de nationale ploeg goed kunnen functioneren. Bij het begin van elke campagne overlopen we de individuele testen en kunnen we zien of de spelers hun individueel programma goed uitgevoerd hebben en of onze oefenvormen rendement halen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.