Voetbal4u.com

Eredivisie Verhuurde Feyenoorder kan bijzondere speler worden in de Eredivisie

Sinds deze zomer speelt Crysensio Summerville op huurbasis voor ADO Den Haag. Volgens Claudio Braga heeft de jonge speler veel in zijn mars. Dit zegt hij in een gesprek met Voetbal International. De trainer van FC Dordrecht had de Feyenoord-aanvaller vorig seizoen onder zijn hoede aan de Krommedijk.

“Hij is een supertalent, een specialist als buitenspeler. Een rasspelertje van de straat”, zegt Braga. Summerville speelt dit seizoen op huurbasis bij ADO Den Haag. “Hij is jong en speels, maar je moet dat speelse ook in hem laten. Tegelijkertijd moet je met hem aan de slag. Zaken bespreken met hem, hoe hij nog functioneler en beter kan worden.”

“Het is heel gevaarlijk om te zeggen, maar er zit heel veel rek en potentie in deze jongen. Hij kan op termijn een bijzondere Eredivisie-speler worden, misschien wel goed genoeg voor Feyenoord 1. Best grappig dat we filosoferen over hoe ver hij kan komen. Als je het hemzelf vraagt, zal hij roepen dat hij op EK’s en WK’s wil spelen. Vind ik mooi, als je dat zegt. Het naïeve moet er wel af, maar dat is ontwikkeling.”

Braga vindt de Eredivisie een ‘prima stap’ voor Summerville. “Zeker bij ADO zit hij goed. Een ideale cultuur voor hem en een goede trainer (Fons Groenendijk, red.). (…) Hij gaat een mooie toekomst tegemoet. Ik hoop dat hij zijn openheid behoudt en normaal blijft doen. Met het talent dat hij heeft, kan het dan eigenlijk niet misgaan.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.