Voetbal4u.com

Eredivisie Matthijs de Ligt: ‘Stengs en Boadu zijn zeker klaar voor Oranje’

Voor het eerst zitten Calvin Stengs en Myron Boadu bij de selectie van Oranje. Matthijs de Ligt weet nog hoe het was voor de eerste keer. Hij debuteerde op jonge leeftijd en het verliep niet helemaal volgens plan.

De verdediger haalt zich voor de geest in De Telegraaf: “Vooraf was er weinig kritiek op mijn selectie, dat kwam pas ná mijn debuut. Ik werd met een basisplaats direct in het diepe gegooid, in en tegen Bulgarije. We kwamen door een fout van mij snel op achterstand. Omdat ik niet goed speelde en het elftal ook niet in goeden doen was, werd ik door Danny Blind al in de rust gewisseld.” De Ligt voelde geen extra druk door zijn leeftijd: “Dat gaf mij geen extra druk. Goed genoeg zijn is het allerbelangrijkste, dan maakt leeftijd of ervaring in de Eredivisie niet uit. Dat mag wat mij betreft ook geen issue zijn.”

Vervolgens laat hij zich uit over Stengs en Boadu: “Die twee zijn er klaar voor. Het niveau in de Eredivisie ligt tegenwoordig hoog. Ik zie regelmatig beelden van AZ. Boadu is heel bedreven in het scoren en Stengs creëert veel kansen. Ik weet wat ze kunnen, tegen Calvin heb ik vaak gespeeld. Hij én Boadu zitten volkomen terecht bij Oranje.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.