Voetbal4u.com

Spanje ‘Barca trekt opvallende conclusie over Frenkie de Jong en Ajax’

Afgelopen zomer betaalde Barcelona maar liefst 86 miljoen euro aan Ajax voor Frenkie de Jong. Hij is een korte tijd direct uitgegroeid tot basisspeler en wordt al gezien als één van de beste middenvelders van Europa.

Volgens de Spaanse media waren er in de tweede seizoenshelft van 2018-2019 wat boze tongen in Catalonië die claimden dat Barça veel te veel zou betalen voor de spelmaker, die op dat moment geweldig presteerde in de Johan Cruijff ArenA. Inmiddels is alle kritiek echter verstomd en de hoge heren van de regerend landskampioen van de Primera División zouden zelfs geconcludeerd hebben dat er veel te wéínig is betaald voor de handtekening van De Jong.

Ousmane Dembélé en Philippe Coutinho werden voor respectievelijk 125 miljoen euro en 145 miljoen euro losgeweekt bij Borussia Dortmund en Liverpool, maar maakten (de Braziliaan speelt inmiddels op huurbasis voor Bayern München) en maken (de Fransman speelt nog altijd in Catalonië) vele malen minder indruk dan de Oranje-international.

Zelfs Antoine Griezmann delft wat dat betreft het onderspit: voor de spits moest Barça in de zomer 120 miljoen euro overmaken op de rekening van Atlético Madrid, maar deze deal is nog niet echt geslaagd te noemen. De Jong is ook al stukken populairder op de tribunes van het Camp Nou.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.