Voetbal4u.com

Spanje ‘Alles draait om Frenkie de Jong bij Barcelona’

FC Barcelona won gisteren met 5-2 van Real Mallorca en Lionel Messi was weer eens goed voor een hattrick. Maar ook Frenkie de Jong blonk weer eens uit. Volgens de Spaanse media was hij één van de sterkhouders.

Diario Sport beloont de 22-jarige Nederlander met een 7 en is gematigd positief. ‘Er was constant beweging om hem heen, wat hem telkens de kans bood om te passen. Hij voelde zich comfortabel en was blij dat hij een keer niet de enige speler was die energie in de wedstrijd stopte. Valverde wisselde hem om hem rust te geven.’

Mundo Deportivo is enthousiaster en rept van een ‘voortreffelijk’ optreden van De Jong. ‘Werklust, verdeling en verlichting voor zijn ploeggenoten, zijn gebruikelijke bijdrage. Daar voegde hij ditmaal vastberadenheid in het doelgebied aan toe.’ De Catalaanse sportkrant rept van ‘twee reuzenslalommen (eslaloms gigantes), die in Kitzbühel niet zouden misstaan’. ‘In de eerste helft bereidde hij zo de goal van Suárez voor. In de tweede helft zette hij Griezmann alleen voor de keeper, kort voordat hij onder begeleiding van een staande ovatie naar de kant ging.’

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.