Voetbal4u.com

Engeland ‘Pep Guardiola wil strijd om Oranje-international nu wel winnen’

Een paar jaar geleden wilde Pep Guardiola graag Virgil van Dijk overnemen van Southampton maar hij koos uiteindelijk voor Liverpool. Nu heeft de oefenmeester van Manchester City zijn zinnen gezet op een andere Oranje-international. Het gaat om Bournemouth-verdediger Nathan Aké.

Hij doet het al een tijdje uitstekend bij AFC Bournemouth en staat in de belangstelling van verschillende Premier League-clubs. Zijn oude werkgever Chelsea zou hem namelijk op willen pikken, evenals Tottenham Hotspur en Everton. Volgens het medium Sky Sports heeft Manchester City zich echter óók aan het front gemeld voor de international van het Nederlands elftal.

Het is echter Chelsea dat vooralsnog op poleposition ligt voor een deal. Bij de verkoop van Aké aan Bournemouth lieten de Blues namelijk een terugkoopoptie vastleggen, waardoor de jonge stopper voor 48 miljoen euro in te lijven is. Wil City hem hebben, dan zal er vermoedelijk vele malen meer betaald moeten worden.

In de afgelopen zomer maakte Manchester United 88 miljoen euro over voor Harry Maguire aan Leicester City, dat daarna een balletje opgooide bij het management van Aké en Bournemouth. De Cherries maakten vervolgens doodleuk hun vraagprijs van maar liefst 80 miljoen euro bekend.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.