Voetbal4u.com

Spanje Frenkie de Jong heerst bij Barca: ‘Rushes als Cruijff en Neymar’

Frenkie de Jong heeft zich in korte tijd opgewerkt als een belangrijke speler van FC Barcelona. Hij kwam van de zomer over van Ajax en ze betaalde 75 miljoen euro voor hem. Een koopje blijkt achteraf.

De clubleiding in het Camp Nou-stadion had niet durven dromen dat de komst van de international van het Nederlands elftal zo’n hit zou zijn, zo schrijft journalist Xavier Bosch vandaag in zijn column voor de krant El Mundo Deportivo… “Als ik Josep Maria Bartomeu (voorzitter, red.) was zou ik tijdens mijn kerstspeech het glas heffen op De Jong, die gelukkig voor Barça koos en niet voor Paris Saint-Germain. Hij is een genie met de bal aan zijn voeten, die altijd de juist beslissing neemt.”

Bosch gaat verder: “De Jong beschikt over een enorm pallet aan kwaliteiten. Hij verplaatst het spel van de ene kant naar de andere kant van het veld en is in staat om een tegenstander helemaal stuk te spelen. Bovendien gooit hij er zo nu en dan balveroveringen uit met een elegantie en standvastigheid die je zelden ziet.”

Hij sluit af: “En misschien wel het belangrijkste: Frenkie heeft zijn plafond nog niet bereikt. Tegen Borussia Dortmund, Atlético Madrid en Internazionale liet hij zien dat hij ook verticaal kan spelen, waarbij zijn rushes wat weghadden van die van Johan Cruijff en Neymar. Het was net wat zijn spel nog miste… verdeel en heers.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.