Voetbal4u.com

Spanje Media gaan helemaal los over Frenkie: ‘Nachtmerrie’

FC Barcelona en Real Madrid speelde gisteren El Clasico en de wedstrijd eindigde in een teleurstellende 0-0. Frenkie de Jong speelde gisteren de gehele wedstrijd mee en kon ook niets aan deze stand veranderen. Toch was hij nog het enige pluspuntje op het middenveld van de Catalanen.

De krant AS analyseert: “De Nederlander was degene die zich het beste bewoog op het middenveld, zonder zeer speciaal te zijn. Maar hij stond in ieder geval altijd paraat als het aankwam op het veroveren van de bal, het verdelen van het spel en het vinden van ploeggenoten.” Vooral Sergi Roberto krijgt een veeg uit de pan: “Als halfspeler was hij een nachtmerrie voor zijn elftal, met fouten in balbezit en in de passing. Als rechtsachter herstelde hij zich echter. Het wordt met de dag duidelijker dat zijn toekomst niet het middenveld is.”

Juan Jiménez rept van een zéér teleurstellende kraker: “Van Real Madrid wisten we: veel aan de bal, weinig daadkracht voorin. Van Barcelona: minder aan de bal, meer op de counter. Maar niets van dat alles. Zelf de koning kon niet aan de verwachtingen voldoen. Maar de wedstrijd eiste méér van andere artiesten, vooral De Jong.”

De journalist vervolgt: “Een geweldige voetballer, prachtig om te zien, maar hij heeft 86 miljoen euro gekost. Dat vereist dat hij een team dat krachten aan het verliezen is, op sleeptouw neemt. Sergio Busquets was er niet, Rakitic vertoont tekenen van minder vitaliteit en Clément Lenglet zal op de dag dat Gerard Piqué er niet meer is naakt op het veld staan. Het is makkelijk om kritiek op Arturo Vidal te uiten. Maar, statistisch gezien en omdat het elftal meer in evenwicht is, is het voor dit Barcelona met een 4-4-Messi-Suárez-systeem beter als hij in dergelijke wedstrijden op het veld staat. Excuses voor mijn verdriet.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.