Voetbal4u.com

Spanje Pers lovend over Frenkie de Jong na Clasicó: ‘Beste middenvelder van Barca’

Gisteren speelde Frenkie de Jong zijn eerste Clasico tegen Real Madrid. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 0-0. De middenvelder speelde de hele wedstrijd mee maar maakte niet een grote indruk. Kijk hieronder wat de media over zijn prestaties schrijven.

Van het Spaanse Marca kreeg De Jong een 6. ‘Frenkie speelde een van zijn zwakste wedstrijden voor Barcelona’, is de krant kritisch. ‘De middenvelder kwam weinig in balbezit en dat zegt alles over het geringe aandeel van Barcelona in het spel. Hij was wel een van de weinigen die niet apathisch oogde. Hij liet af en toe zijn kwaliteiten zien, maar deed dat niet vaak genoeg.’

Ook Dario Sport, dat hem een 5 gaf, zag dat De Jong geen hoofdrol op kon eisen. ‘Frenkie begon heel sterk, maar gedurende de wedstrijd werd zijn aandeel in het spel minder. Na rust stond de Nederlander wat hoger op het veld en kwam hij beter tot zijn recht.’

Van AS krijgt De Jong wel een positieve beoordeling. ‘Hij was de beste middenvelder van Barcelona en degene die het beste bewoog, zonder heel speciaal te spelen. Hij probeerde zijn stempel te drukken had enkele prachtige passes tussen de linies. Ook kreeg hij een goede kans na een combinatie met Luis Suarez, maar zijn schot was geen probleem voor Courtois.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.