Voetbal4u.com

Spanje ‘Barca-trainer kreeg Frenkie de Jong tegen zijn zin opgedrongen’

Frenkie de Jong is nu al één van beste spelers van FC Barcelona maar trainer Ernesto Valverde had hem er in het begin liever niet bij gehad. Dit weet journalist Valentijn Driessen van de Telegraaf te melden.

Driessen claimt dat Valverde weinig van zich liet horen toen Barcelona met De Jong bezig was. ‘Terwijl Thomas Tuchel van PSG en Pep Guardiola namens Manchester City De Jong lieten blijken hoe graag ze hem wilden halen, hem uitnodigde in Parijs en Manchester, het technische gesprek aangingen over zijn toekomstige rol en De Jong zagen als belangrijkste versterking voor direct en de toekomst.’

‘Maar Valverde kreeg De Jong – tegen zijn zin – omdat de middenvelder viel voor de grote naam en status van FC Barcelona en een grote naam als Messi’, aldus Driessen, die kritisch is op de manier waarop De Jong gebruikt wordt door Valverde. ‘De Nederlander zorgt ervoor dat Valverde niet om hem heen kan, maar de Spanjaard weigert om De Jong in zijn kracht te laten spelen als verdedigende opbouwende middenvelder op ‘6’ of in die rol vanaf de linkerkant.’

‘In een offensieve rol links op het middenveld speelt De Jong op de automatische piloot met de handrem en komt zijn rol als dominante pion niet uit de verf. De Jong maakt uit fatsoen geen oorlog en zegt als nieuwkomer dat hij op zijn favoriete positie dominanter voor de dag zou komen, maar blij is met iedere speelminuut op het middenveld en moet leren iets beter zijn positie te bepalen en meer te scoren.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.