Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax wilde veel meer dan afgesproken hebben voor Matthijs de Ligt’

Afgelopen zomer veruilde Matthijs de Ligt Ajax voor Juventus. Met de transfer was een bedrag van 75 miljoen euro gemoeid. De hele procedure ging daarentegen niet zonder slag of stoot.

“Ik wil er niet meer te veel over kwijt, het belangrijkste is dat Matthijs gelukkig is”, begint Raiola in een uitgebreid interview met Voetbal International over de situatie. “Een jaar eerder kon Matthijs al naar Juventus, Ajax vroeg hem te blijven, toen zijn er bepaalde afspraken gemaakt. Maar door de transfer van Frenkie de Jong naar Barcelona, waar een topbedrag uit rolde, wilde Ajax ineens veel meer dan wat was afgesproken. Wat me het meest frustreert, is dat dit over de rug van Matthijs is gegaan.”

Raiola geeft aan niets tegen Edwin van der Sar of Marc Overmars te hebben, maar hij is nog steeds boos over de situatie waarin De Ligt destijds terechtkwam. “Ik ben soms keihard, maar ik heb nog nooit iets beloofd wat ik niet ben nagekomen. Ik heb absoluut niets tegen Overmars of Van der Sar, maar ik vind: op dit niveau moet je zaken kunnen doen over de telefoon. Of de boosheid is bekoeld? Dat zou wel moeten, maar… het verdiende niet de schoonheidsprijs.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.