Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Hakim Ziyech heeft drie interessante opties deze zomer’

Hakim Ziyech speelt tegen alle verwachtingen in nog steeds voor Ajax. De verwachting is dat hij deze zomer toch echt een stap gaat maken. VI-journalisten Pieter Zwart en Süleyman Öztürk vragen zich af waar de sterspeler van de Amsterdammers zou passen.

“Waarom zou hij ook weg moeten bij Ajax? Het elftal is rond hem gebouwd, hij is dé ster, dus is er wel aanleiding voor hem om te gaan? Maar ik kan me ook voorstellen dat hij de ambitie heeft om het ongelijk te bewijzen van de mensen die zeggen dat hij dat niet kan. Maar waar?”, reageert Zwart in een videoitem van VI.

Öztürk noemt Ziyech ‘echt een goede voetballer’. “Bij Bayern München zou hij prima terecht kunnen. (…) Voor Bayern München is Ziyech voor de rechterkant of de nummer tien een optie. Dat zou kunnen. Maar er zijn heel veel spelers die daar ook voor in aanmerking komen. Ik denk dat Bayern eerder voor Kai Havertz gaat.”

Ook Arsenal komt ter sprake: Zwart: “Ik kan me wel voorstellen dat ze een creatieve speler als Ziyech kunnen gebruiken. Ziyech doet in verdedigend opzicht misschien wel meer dan Özil doet, maar je kunt ook denken dat je iemand anders kunt pakken en misschien past dat wel beter in de lange termijn. Ziyech is niet meer de jongste.”

Öztürk voegt toe: “Het is lastig om een club voor hem aan te wijzen.” Clubs als Real Madrid acht hij onwaarschijnlijk. “Dat topniveau heb ik eerlijk gezegd nog niet gezien.” Zwart en Öztürk zien eigenlijk drie logische opties: bij Ajax blijven (‘de meest veilige optie’), Tottenham Hotspur óf Arsenal.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.