Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ryan Babel bereid om salaris in te leveren voor stap naar Ajax’

Volgens de Telegraaf is Ryan Babel bereid om salaris in te leveren om zo een transfer naar Ajax af te dwingen. Zijn zaakwaarnemer Winny Haatrecht zegt er het volgende over.

“Ryan is bereid om een deel van zijn salaris bij Galatasaray in te leveren. Als hij Galatasaray én Ajax daarmee kan helpen”, aldus Haatrecht in de ochtendkrant. Voor de aanvaller kan de stap ideaal zijn met het oog op het EK van komende zomer, omdat hij in Istanbul een forse concurrent erbij gekregen heeft in de persoon van Henry Onyekuru – eveneens een linksbuiten.

Toch is de deal nog geen gelopen koers. “Het is een fiscale kwestie”, legt Haatrecht uit over de financiële kwestie. Vandaag of morgen moet er uitsuitsel komen over de deal, die Ajax meer opties geeft voorin. Sinds het vertrek van Kasper Dolberg mist Ajax een goed alternatief in de spits voor Dusan Tadic, zeker in de fase dat ook David Neres en Quincy Promes geblesseerd waren op de flank. Met Klaas-Jan Huntelaar starten in de topduels in de Champions League, zag Erik ten Hag niet als ideale optie en dat lijkt dus ook in de Europa League geen reële optie. Met deze multifunctionele optie voorin erbij zouden de opties wel flink toenemen voor de Amsterdammers. Babel kan als links- én rechtsbuiten uit de voeten, maar is ook een optie in de spits.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.