Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Erik ten Hag weet al wie vervanger van Daley Blind gaat worden’

Het is nog onzeker of en wanneer Daley Blind weer kan instromen bij Ajax na het constateren van zijn ontstoken hartspier. En dus moet trainer Erik ten Hag gaan puzzelen.

Op het trainingskamp in Qatar staat Edson Álvarez vaak in het hart van de verdediging, maar de Mexicaan wordt vermoedelijk geen eerste keuze. Voetbal International schrijft namelijk: “Gezien de trainingen in Doha lijkt echter het duo Joël Veltman/Lisandro Martínez de eerste optie om straks het seizoen mee te hervatten. Met die variant hoeft Ten Hag ook het minst aan zijn basisopstelling te wijzigen. Bovendien heeft Martínez passende kwaliteiten die vergelijkbaar zijn met die van Blind. De Argentijn speelt bovendien een belangrijke rol in de ononderbroken aanvallen van Ajax in de eerste helft van het seizoen.”

Het blad gaat verder: “Voor Ajax is het desondanks te hopen dat Blind snel terugkeert op het veld. Allereerst uit menselijk oogpunt, maar daarnaast ook vanwege de unieke kwaliteiten en de vorm van de international. Een vervanger voor Blind halen – Jan Vertonghen bijvoorbeeld – die er direct staat, zou wenselijk zijn indien de Amsterdammer onverhoopt lang buitenspel staat. Ten Hag hoeft dan zo min mogelijk aan zijn formatie te sleutelen, Martínez kan dan op het middenveld blijven staan. Maar dat de coach met de Argentijn al een zeer goede vervanger van Blind in zijn selectie heeft, en daarnaast tal van andere opties op het middenveld, moet hem gerust stellen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.