Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Norwich City meldt zich bij Ajax voor al verhuurde centrale verdediger’

Volgens de Telegraaf heeft het Engelse Norwich City zich gemeld voor de centrale verdediger Sven Botman. Opvallend is dat hij op het moment al door de Amsterdammers is verhuurd aan SC Heerenveen.

De Engelsen willen de jeugdinternational per direct overnemen. Daarmee stelt de Premier League-club Marc Overmars voor een lastige keuze. Aanvankelijk was het de bedoeling om de ontwikkeling van Botman op de voet te volgen.”

Men vervolgt: ” Na de verhuurperiode aan de Friezen zou vervolgens kunnen worden beoordeeld of de verdediger op termijn goed genoeg is voor Ajax 1. Onlangs bezochten Overmars en hoofdscout Henk Veldmate sc Heerenveen-Willem II om Botman live aan het werk te zien.”

Maar… wat nu? “Botman zal door de belangstelling vanuit Engeland eerder willen weten welk traject Ajax met hem in wil en – belangrijker nog – of Erik ten Hag het in hem ziet zitten. De Badhoevedorper staat nog twee jaar onder contract bij Ajax, dat evenwel niet de hoofdprijs voor hem kan vragen. Botman heeft nog een jeugdcontract. Bij Norwich City, waar ook doelman Tim Krul onder contract staat, ligt een veel lucratievere en langere verbintenis voor Botman klaar.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.