Voetbal4u.com

Spanje ‘Barca verliest in Supercup, meningen verdeeld over Frenkie de Jong’

FC Barcelona ging gisteren in de Spaanse Supercup ten onder tegen Atletico Madrid. De wedstrijd werd in Saudi-Arabië gespeeld en het werd 2-3. De Catalenen gaven een 2-1 voorsprong weg.

Volgens Mundo Deportivo was de dertienvoudig Oranje-international de ‘correcto’ van FC Barcelona. Het medium verwacht echter meer van De Jong. ‘Zijn status is niet aangepast door zijn zwakke optreden in de stadsderby’, klinkt het. ‘Ook nu leverde hij weer een degelijke wedstrijd af, maar dat is zeker niet genoeg.’

MD licht bovendien het balverlies uit, waar uiteindelijk de penalty uitkwam die door Álvaro Morata tot 2-2 werd gepromoveerd. ‘Un grave pérdida, een serieuze fout van De Jong, die Morata uiteindelijk in staat stelde om gelijk te maken, terwijl Barcelona de wedstrijd volledig in handen had.’

Diario Sport beloont het spel van De Jong met een 6: men zag hoe Atlético Madrid uit alle macht probeerde om de controleur het voetballen onmogelijk te maken. ‘Voor de Nederlander was het geen comfortabele wedstrijd: hij werd constant opgejaagd door meerdere tegenstanders en had aanvankelijk moeite om in zijn spel te komen. Maar hij gaf niet op en kon in de tweede helft alsnog zijn stempel drukken.’

La Vanguardia tenslotte houdt het bij een 5. ‘Op zijn instelling was zoals altijd niets aan te merken: hij maakt zijn verdedigende meters en probeert ook mee te helpen in offensief opzicht’, opent het medium nog positief. ‘Maar we hebben hem nauwelijks in beeld gezien bij de beste momenten van zijn ploeg.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.