Voetbal4u.com

Italië ‘Matthijs de Ligt incasseert nieuwe mokerslag bij Juventus’

De trainer van Juventus Maurizio Sarri zei onlangs dat hij alle vertrouwen heeft in Matthijs de Ligt maar de mandekker hoeft zelf niet te hopen op een snelle verandering in zijn situatie. Voorlopig blijft hij namelijk tweede keus achter Demiral.

Dat is in ieder geval wat clubwatcher Fabiana Della Valle van La Gazzetta dello Sport laat weten in gesprek met de NOS. Merih Demiral geniet momenteel het vertrouwen bij De Oude Dame: “Hij zal voorlopig spelen, ook aanstaande zondag tegen AS Roma. Demiral is wat agressiever dan De Ligt, wat meer solide, ook als het aankomt op mandekking.”

De journalist denkt echter dat De Ligt wel een toekomst heeft in het Allianz Stadium: “Dit is een momentopname. Hij heeft tijd nodig om te wennen aan het Italiaanse voetbal, om het te begrijpen en de taal te leren. Ook heeft Sarri gezegd dat de voornaamste reden om De Ligt niet op te stellen is dat hij niet helemaal fit is.”

Leonardo Bonucci zou een voorkeur hebben voor een samenwerking met de Turkse concurrent van de Oranje-international: “Demiral lijkt meer op Giorgio Chiellini, dat is beter voor Bonucci. Komend seizoen zou De Ligt een goed koppel kunnen vormen met Chiellini. Of later misschien met Demiral.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.