Voetbal4u.com

Spanje ‘Nieuwe Barca-coach heeft nieuws voor Frenkie de Jong’

Quique Sétien de nieuwe trainer van FC Barcelona wil het totaal anders gaan doen dan zijn voorganger Ernesto Valverde. Zo ziet hij in Antoine Griezmann geen buitenspeler maar moet de Franse ster zich gaan richten op de spitspositie.

Dat heeft natuurlijk te maken met de ernstige blessure van Luis Suárez, die een operatie ondergaan heeft en er zeker vier maanden uit ligt, maar Griezmann liep er voor de winterstop ook wat verloren bij op de flank… De andere aanvallers in de opstelling van zondag heten Ansu Fati en Lionel Messi.

Sétien heeft zijn favoriete middenveld ook al bepaald, dat bestaat uit Sergio Busquets, Arthur én Frenkie de Jong. De Nederlander kreeg echter twee keer geel en dus rood tegen Espanyol en moet een wedstrijdje toekijken, waardoor Arturo Vidal mag beginnen. Ivan Rakitic lijkt geen toekomst meer te hebben bij de Catalanen.

Achterin verandert er weinig bij Barça: de nieuwe coach kiest ‘gewoon’ voor Sergi Roberto en Jordi Alba op de flanken en Clément Lenglet en Gerard Piqué in het midden. Marc-André ter Stegen is hersteld van een blessure en begint natuurlijk onder de lat. De verwachting is overigens dat vooral de speelstijl van de grootmacht een metamorfose zal ondergaan. Valverde ging vaak voor resultaatvoetbal, maar Sétien wil flitsende combinaties zien.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *