Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Geen zorgen bij Ajax, Amsterdammers wonnen namelijk altijd zonder Hakim Ziyech’

Ajax moet het de komende weken doen zonder Hakim Ziyech. Voor vele fans is dit een klein drama te noemen. Maar de vraag is of die angst wel gegrond is? Volgens het Algemeen Dagblad wonnen de Amsterdammers namelijk altijd als hij er niet bij was.

‘Sinds zijn overstap van SC Heerenveen naar Ajax in 2016 miste Ziyech in totaal vijftien officiële wedstrijden in alle competities voor de Amsterdammers. Opvallend is dat Ajax al die duels als winnaar van het veld stapte.’

‘Wel moet gezegd worden dat Ajax zonder Ziyech nauwelijks grootmachten trof. Zo miste hij dit seizoen bijvoorbeeld de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-0) en twee seizoenen geleden het laatste groepsduel in de Champions League met AEK Athene (0-2). Ook miste hij de bekerduels met de amateurs van Scheveningen (5-1), De Dijk (4-1) en Te Werve (7-0)’, schrijft de krant.

‘Verder miste Ziyech duels met onder meer ADO Den Haag, Willem II en PEC Zwolle. Soms kreeg hij rust, maar hij werd ook aan de kant gehouden door blessureleed. Ajax blijkt ook zonder zijn spelmaker in ieder geval makkelijk het doel te vinden. In de vijftien wedstrijden zonder Ziyech scoorden de Amsterdammers 57 keer: gemiddeld 3,8 keer per duel’, aldus het AD tot slot.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.