Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax heeft zich door gigantische blunders vreselijk in de problemen gebracht’

De tweede seizoenshelft is pas net onderweg maar Ajax kampt alweer met een overvolle ziekenboeg. En volgens journalist Valentijn Driessen van de Telegraaf hebben de Amsterdammers dat aan zichzelf te wijten.

De journalist schrijft in zijn column in De Telegraaf: “Bij Ajax liggen onzekerheden op de loer vanwege de volstromende blessureboeg. Jonge jongens als Carel Eiting, Ryan Gravenberch, Lassina Traoré zijn grote talenten en hebben voldoende vlieguren bij Jong Ajax gemaakt om te ruiken aan het eerste elftal. Alleen wordt het een probleem als Ajax structureel van hen afhankelijk wordt. Die situatie dreigt. De oorzaak daarvoor ligt bij slecht renderende aankopen of beter miskopen zoals Edson Álvarez en Razvan Marin en ‘oudjes’ die het onvoldoende kunnen bijbenen als Klaas-Jan Huntelaar en Siem de Jong.”

Driessen gaat verder: “Het zware programma in alle competities met FC Utrecht-uit, Vitesse-uit (beker) en de Europese dubbel tegen Getafe zal het uiterste vragen van het spelersmanagement van Erik ten Hag. Volgens de trainer staan bijna alle blessures op zich. Toch ziet hij de overvolle speelkalender voor zijn spelers afgelopen anderhalf jaar als belangrijke oorzaak van de blessuregolf. Omdat dit een gegeven is mag niemand bij Ajax daarover zeuren.” Hij stelt voorop: “Als grootste en rijkste club had Ajax daar dan juist op moeten inspelen in januari.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.