Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Sergino Dest voor tientallen miljoenen naar Bayern Munchen’

De kans is groot dat Ajax vleugelspeler Sergino Dest deze zomer gaat kwijtraken aan Bayern Munchen. De Duitse grootmaacht is gecharmeerd van hem en bereid om tientallen miljoenen euro’s te betalen. Het is maar de vraag of directeur Marc Overmars zelf gaat betalen voor een opvolger.

Ajax-watcher Dick Sintentie schrijft in Het Parool: “Om te beginnen heeft Ajax met de 22-jarige Noussair Mazraoui nóg een rechtsback in de selectie. Mazraoui, Marokkaans international, en Dest, Amerikaans international, ontlopen elkaar niet veel. Ze zijn van huis uit geen pure verdedigers en ook niet als zodanig opgeleid. Hun aanvallende inbreng is evenwel groot. Dest is wat sneller en opportunistischer, Mazraoui wat technischer en sierlijker.”

“Maar er is nóg een reden waarom bij Ajax niemand zich druk maakt om een vertrek van Sergiño Dest. In Jong Ajax dient zich reeds een volgend talent aan dat voldoet aan de profielschets van een goede rechtsback: Jurriën Timber”, zo weet Sintentie. “Ten Hag zal hem kansen moeten geven, maar dat is niet eenvoudig. Dest en Mazraoui blokkeren de weg. Het zou voor Timber en voor Ajax goed zijn als hij na de zomer een plekje in de pikorde kan opschuiven.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.