Voetbal4u.com

Eredivisie ‘AZ weet wat het gaat doen met Ajax-targets’

Calvin Stengs en Myron Boadu maken wekelijks indruk bij AZ. De kans is dan ook groot dat ze deze zomer een transfer gaan maken. Beide spelers worden gelinkt aan buitenlandse clubs maar volgens analisten Johan Derksen en Rene van der Gijp is een tussenstap bij Ajax een betere optie.

Probleem is dat AZ beide spelers liever aan buitenlandse clubs verkoopt. “Die tussenstap moet zo’n bestuur van AZ die jongens gunnen”, reageert Van der Gijp in Veronica Inside. “Als je in de hele wereld ‘Ajax’ roept, dan weet iedereen waar je het over hebt. Roep je ‘AZ’, dan denken ze dat je het over de plaatselijke krant hebt.”

Dat is bij Ajax ‘totaal anders’, zo weet de voetbalanalist. “Zoals ze speelden tegen NAC, moet je geen twee keer bij Ajax spelen. Dan sta je ernaast. Ze moeten nog zó veel stappen maken.” Vooral Boadu. “Hij heeft het heel erg moeilijk als het druk is. Die snelheid van handelen kun je ontwikkelen. Het is niet zo dat hij er helemaal niets van kan.”

Johan Derksen vreest dat de AZ-leiding anders denkt. “Ik denk dat een buitenlandse club altijd meer betaalt voor die AZ-talenten dan Ajax. Ik denk dat AZ lak heeft aan de carrière van die jongens. Die willen gewoon cashen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.