Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax gaat aantreden met opvallende opstelling tegen Getafe’

Donderdag speelt Ajax in de Europa League tegen het Spaanse Getafe. Het ziet ernaar uit dat de Amsterdammers dan volledig kunnen beschikken over zowel Hakim Ziyech als Daley Blind. Beide spelers speelde gisteren een helft tegen RKC Waalwijk. Volgens de Telegraaf zullen zij beide in de basis staan.

De krant schrijft namelijk over wedstrijd van zondagmiddag (3-0 winst): “Hoewel het spel zeker voor rust pijn deed aan de ogen, was het duel met RKC vanuit Ajax-perspectief het ideale opwarmertje voor het treffen op het tweede Europese niveau. Ten Hag liet Ziyech – na zijn midweekse terugkeer tegen Vitesse – nu 45 minuten opdraven en in de tweede helft werd de nieuwe spelmaker van Chelsea afgelost door de andere speler die Ajax zo node miste: Blind. Het tweetal lijkt klaar voor een basisplaats tegen Getafe.”

In het hart van de verdediging krijgt Blind vermoedelijk gezelschap van Edson Álvarez: “Hij bleek op zijn eigen plek, centraal achterin, een redelijk alternatief voor de geblesseerden Joël Veltman en Perr Schuurs, die voor hem in de pikorde staan. Al zal net buiten Madrid donderdag – als Schuurs dan nog altijd geblesseerd is – de échte vuurdoop volgen voor de Mexicaan. Het bezoekje aan zijn vriendin en dochter in Londen lijkt hem in elk geval goed te hebben gedaan.”

 

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.