Voetbal4u.com

Mo Ihattaren zou een aanwinst voor Ajax zijn: ‘Berghuis zou ook niet misstaan’

In het programma Studio Voetbal werd er druk gepraat over wie nu hakim Ziyech moet gaan opvolgen bij Ajax. De smaakmaker zal aan het einde van het seizoen vertrekken naar Chelsea. De naam van Mohamed Ihattaren viel weer in het praatprogramma, terwijl ook de opvallende naam van Steven Berghuis wordt besproken.

Theo Janssen speurde het afgelopen weekend naar mogelijke opvolgers in de Eredivisie en kwam bij de inmiddels veelvuldig genoemde PSV’er uit. “Ik zie niet even een andere speler die dat zomaar even kan invullen. Ihattaren is de speler die er het meeste op lijkt. Hij speelt een beetje op dezelfde positie en is altijd op zoek naar het schot en de steekpass. Ik weet niet zeker of hij naar Ajax wil gaan, maar ik zou zeker proberen om hem erbij te halen.”

“Als ze écht eenzelfde type willen, zou ik voor hem gaan”, concludeert Janssen, die de vermeende interesse in Calvin Stengs zou laten varen. “Stengs was wel echt een stuk minder. Hij speelde een stuk centraler en had heel veel moeite. Een hoop slordige passes. Als je in de as komt, moet je niet even om je heen staan kijken. Dat mist hij gewoon. Hij is druk op zoek naar vorm. Ik zou zeker voor Ihattaren gaan.”

De oud-middenvelder draagt ten slotte nog een derde, niet eerdergenoemde naam aan. “Als je kijkt naar vandaag, zou Berghuis ook niet misstaan”, zegt hij, waarop Pierre van Hooijdonk inhaakt. “Wie er op dit moment het dichtste tegenaan zit, en wie het meest lijkt op Ziyech, is Berghuis. Hij legt hem waar hij hem hebben wil. Daar kan ik van genieten. Er zit zoveel gevoel in dat linkerbeen”, zegt de analist. “Maar ik zie dat niet zo snel gebeuren.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *