Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax zo goed als uitgeschakeld na vreselijke avond tegen Getafe

Ajax heeft vanavond zeer slechte zaken gedaan door in de Europa League met 2-0 te verliezen van de slagers van Getafe. Volgende week staat de return op het programma in de Johan Cruijff ArenA en dan zullen de Amsterdammers uit een heel ander vaatje moeten tappen.

Trainer Erik ten Hag waarschuwde de Ajacieden al voor het vreselijke spel van de Spanjaarden, maar in de eerste helft lukte het zijn ploeg niet om een goed optreden neer te zetten. Sterker nog: de bezoekers creëerden in de eerste helft geen enkele serieuze mogelijkheid. In tegenstelling tot Getafe, dat het doelman Bruno Varela een paar keer heel moeilijk maakte. Bovendien ging hij bijna in de fout bij een terugspeelbal.

Deyverson en Jaime Mata zorgden al voor gevaar namens Getafe, maar uiteindelijk viel de 1-0 alsnog. Mathías Olivera verlengde een vrije trap tot bij Deyverson en ditmaal maakte hij het wel af. Bij het juichen zou hij trouwens zijn geraakt door een muntje vanuit het gastenvak, waardoor Ajax ook nog eens moet vrezen voor een vervelende sanctie van de UEFA. Er staat immers nog een voorwaardelijke straf open.

Ook met een 1-0 achterstand lukte het Ajax niet om Getafe serieus aan te pakken. De Amsterdammers bleven grotendeels ongevaarlijk in Madrid en in extremis werd het leed nóg groter. Invaller Kenedy strafte een fout van Perr Schuurs af en zag de bal via Sergiño Dest achter Varela eindigen. Er wacht dus een loodzware opgave in de return, wat ook nog eens moet gebeuren zonder Nicolás Tagliafico.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.