Voetbal4u.com

Engeland ‘Steven Bergwijn is een zeldzame lichtpuntje bij Tottenham’

Het Tottenham Hotspur van Steven Bergwijn ging gisteren in de Champions League met 0-1 onderuit tegen RB Leipzig. Toch maakte Steven Bergwijn als één van de weinige spelers toch nog de nodige indruk.

‘Alli, Bergwijn and Lucas poor as Lloris stars’, kopt de Daily Express. De Franse doelman kon net als invaller Erik Lamela nog op een 7 rekenen, maar voor Bergwijn was er niet meer dan een 5 weggelegd. ‘Vlak na de rust kreeg hij een halve kans. Verder liep hij teleurstellend anoniem over het veld’, klinkt het.

Sky Sports deelde wél een krappe voldoende uit en beloonde het spel van Bergwijn met een 6. De ex-PSV’er was in de eerste helft verantwoordelijk voor de enige ‘mogelijkheid van betekenis’ voor de thuisploeg, dat overigens uiteindelijk werd afgevlagd wegens buitenspel. ‘Bergwijn nam in de zestien meter een pass van Giovani Lo Celso in ontvangst, sneed naar binnen en dwong doelman Péter Gulácsi tot een knappe redding met één hand.’

The Evening Standard was na het duel met Aston Villa lyrisch en betitelde Bergwijn als ‘the real deal. Ditmaal kreeg hij een 6 van het medium, dat echter positief bleef. ‘Hij had een paar briljanten flitsen, zeker in de eerste helft’, doelde men op het hierboven genoemde moment. ‘Looked a threat.’ The Guardian dacht er ook zo over: de kwaliteitskrant deelde geen cijfers uit, maar stelde dat Bergwijn ‘grote indruk heeft gemaakt sinds hij overkwam van PSV.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.