Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Olympique Lyon maakte werk van Matthijs de Ligt’

Olympique Lyon was één van de clubs die deze zomer geinteresseerd was in Matthijs de Ligt. De mandekker koos uiteindelijk voor een dienstverband bij Juventus. De Franse club kon hem simpelweg ook niet betalen. Dat bevestigt Jean-Michel Aulas, voorzitter van de Franse club.

In gesprek met Tuttosport onthult Aulas dat hij De Ligt al eerder in het vizier had. Lyon hoopte de Oranje-international in de zomer van 2018 al over te kunnen nemen van Ajax, maar tot een deal kwam het niet.

“We hebben de afgelopen jaren interesse gehad in De Ligt, maar uiteindelijk bleek dat hij simpelweg te duur was. Toen hebben we besloten op Joachim Andersen in te zetten”, aldus Aulas. Andersen was een stuk ‘goedkoper’: hij kwam voor zo’n 25 miljoen euro naar Lyon.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.