Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Daley Blind komt mogelijk met sensationeel transfernieuws’

Daley Blind heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2022 maar dankzij een clausule in zijn contract zou hij deze zomer zomaar een mooie transfer kunnen gaan maken. Robin Pronk, een voormalig jeugdtrainer van Blind bij Ajax, reageert in het NRC:

“Met het vertrek van Ziyech – en wie weet straks ook Van de Beek, Tagliafico, Dest en Onana – wordt het elftal langzaam ontmanteld. Ajax zou een nieuw elftal rond Blind en Tadic kunnen bouwen. Ik sluit niet uit dat hij binnenkort met het bericht naar buiten komt: ik heb mijn contract voor vijf jaar verlengd.”

Martin Jol sluit dat evenmin uit. “Bij Ajax weet Daley wat hij heeft”, aldus de oud-hoofdtrainer van Ajax. Hij zit nu in zijn kracht en wordt op een voetstuk geplaatst. In het buitenland moet je maar zien wat ze van je verwachten. Kijk naar Matthijs de Ligt, een van de besten die we hebben. Die moet in Italië van de tien dingen tien goed doen defensief.”

Moeder Yvon Blind hoopt ook dat de Ajacied naar de verdere toekomst kijkt. “Er zit een trainerscursus aan te komen. Daley is goed met kinderen (hij werd vorig jaar voor het eerst vader, red.), dus iets met de jeugd lijkt me wel wat.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.